sâmbătă, 28 martie 2015

ps. doi oameni frumoşi!

despre Manuela Florin Hărăbăr şi Rareş Ioan Stoica nu am a vă spune prea multe... amândoi actori, s-au căsătorit în 2012.

dar, pentru că este mai cunoscută, vă spun câteva cuvinte despre...
Manuela Hărăbor s-a născut la Bucureşti, la 2 aprilie 1968. A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti (1991), însă a debutat în lumea filmului încă de la vârsta de trei ani şi jumătate în filmul "Veronica" (1972). Au urmat "Rochia albă de dantelă" (r. Dan Piţa, 1988), "Lacrima cerului" (r. Adrian Istrătescu-Lener, 1989), "Coroana de foc" (r. Sergiu Nicolaescu, 1990).
Între anii 1986-1995, a făcut film, teatru, televiziune şi publicitate. Celebritatea i-a adus-o rolul Simina din "Pădureanca" (1986, r. Nicolae Mărgineanu), unde l-a avut ca partener pe Adrian Pintea. În acest rol, Manuela Hărăbor a cucerit, prin frumuseţea şi talentul actoricesc, aprecierea criticilor de specialitate şi a publicului cinefil. 
După absolvirea facultăţii, şi-a îmbogăţit portofoliul profesional cu roluri în filmele: "Doi haiduci şi-o crâşmăriţă" (r. George Cornea, 1992), "Crucea de piatră" (r. Andrei Blaier, 1993), "Ochii care nu se văd" (1994), "Camera ascunsă" (2004), "Magnatul" (2004). De asemenea, a jucat în producţii internaţionale: 'Invisible The Chronicles of Benjamin Knight' (1994, r. Jack Ersgard) şi 'Meurtres par procuration' (1995, r. Claude-Michel Rome). Ulterior, a obţinut roluri în seriale româneşti, dintre care: "Cu un pas înainte" (2007) sau "Fetele marinarului" (2009). 
În anul 1995 a decis să se stabilească în Statele Unite ale Americii, unde a avut o căsnicie de aproape un deceniu cu israelianul Soli Shaltiel. După reîntoarcerea în ţară, în 2001, actriţa s-a ocupat de afacerile soţului său, punând bazele Studiourilor Kentauros (2004), unde a lucrat ca Director de Marketing până în 2006. 

Este dedicată fiului său Andrei, provenit dintr-o relaţie anterioară căsătoriei, ocupându-se atât de el, cât şi de alţi copii şi adolescenţi suferind de autism, în încercarea de a-i ajuta să ducă o viaţă normală. 
În 2008 s-a alăturat campaniei "Împreună învingem autismul". 

Fotografiile le-am făcut la librăria Sophia din Bucureşti, unde au fost invitaţi la o lansare de carte şi au citit împreună un canon de pocăinţă al Sfântului Chiril al Turovului (de la min.26). Impresionant!

6 comentarii:

  1. o biografie interesanta, un profil actoricesc deosebit. Din bogata lista de filme a actritei, eu nu am vazut decat câteva, va trebui sa le revad, sa-mi amintesc rolurile ei. Cât despre viata personala, constat ca nu a fost ferita de necazuri si este de apreciat ca nu a cedat loviturilor destinului. Din câte am socotit eu, fiul are peste douazeci de ani, adica are vârsta când alti copii s-au desprins din cuibul parintesc si mamele sprijina tot mai rar evolutia copilului devenit zi de zi mai independent. Manuela Hărăbor este însa o mama speciala, asa cum doar daca ai un copil autist poti fi; noi - ceilalti, stim doar ca nu este usor deloc! Nu pot decât sa îi doresc sanatate si mult succes în tot ceea ce întreprinde!
    Multumim mult pentru aceasta prezentare, Anastasia draga! Un sfârsit de saptamâna minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Andrei are deja 26 de ani. Manuela ştie ce este suferinţa şi lupta. Este o persoană cu un caracter puternic, dar este şi foarte sensibilă. Interior este de o frumuseţe...
      Cu mare drag! La noi plouă de ieri, dar nu-i bai. În casă-i tare bine.... Astăzi ne-am programat o ieşire la o lansare de la Humanitas - alţi prieteni dragi lângă care trebuie să fim :) - şi apoi stingem lumina :)
      Weekend cât mai plăcut şi vouă! pupici mulţi

      Ștergere
  2. O luptatoare!
    Oameni frumosi si la locul lor.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere